Mid Century Modern - Ένα Iconic Κίνημα για ένα Εκλεπτυσμένο Σπίτι

Mid Century Modern - Ένα Iconic Κίνημα για ένα Εκλεπτυσμένο Σπίτι

Εδώ και αρκετά χρόνια, έχει επανέλθει στις τάσεις το mid century modern, μία τάση που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι και του 1960, καθορίζοντας τα μέσα του 20 αιώνα αλλά και την μετέπειτα πορεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Τα χαρακτηριστικά που είναι πρόδηλα στο ρεύμα αυτό είναι οι καθαρές γραμμές, οι ομαλές καμπύλες, η ποικιλία των υλικών και διαχρονικά σχέδια όλα αυτά σε χρώματα γήινα που δίνουν στον χώρο αρμονία.


Επηρεασμένο από το Bauhaus, το ρεύμα mid century modern καταφέρνει να δείχνει σύγχρονο χρησιμοποιώντας τεχνικές που συνδυάζουν την αρμονία και το εκλεπτυσμένο γούστο. Αρκετά γνωστά σχέδια σε έπιπλα που έχουν αρχίσει να επανέρχονται στη μόδα, αλλά και άλλα που δεν έφυγαν ποτέ, ξεκίνησαν από καλλιτέχνες όπως τον Wassily Kandinsky και τον Walter Gropius, ιδρυτή του κινήματος Bauhaus.


Φέτος, οι προτάσεις του Symmetry Living έχουν εμπνευστεί από αυτή την τάση που έχει επανέλθει αρκετά δυναμικά τα τελευταία χρόνια.










Στη νέα συλλογή θα βρείτε κομμάτια που συμπληρώνουν ιδανικά έναν χώρο με πινελιές mid century modern όπως χαλιά, ριχτάρια και μαξιλάρια σε γήινους τόνους. Συνδυάστε μοναδικά τα ζεστά χρώματα όπως το καφέ, το πορτοκαλί, το κόκκινο. Παράλληλα, με υφές πιο οργανικές, καθαρές μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ολοκληρωμένο γήινο ύφος στον χώρο.


Έτσι, μπορείτε με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλά σας να αλλάξετε το ύφος του καθιστικού σας ώστε να αποπνέει τις αξίες του mid century modern. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε έναν κλασικό μπουφέ για παράδειγμα, αρκεί να προσθέσετε πινελιές που θα πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλετε. Ο καναπές σας δηλαδή μπορεί αποκτήσει την mid century modern αισθητική που αναζητάτε με ένα ριχτάρι αλλά και με συνοδευτικά διακοσμητικά μαξιλάρια. Όλο αυτό μπορεί να το δέσει ομαλά ένα χαλί στα ίδια χρώματα και στοιχεία.


Εξίσου σημαντικό στοιχείο του Mid Century Modern είναι και τα γεωμετρικά μοτίβα. Ενισχύουν την έκδηλη αρμονία του κινήματος και προσφέρουν στο μάτι κάτι το ιδιαίτερο στο οποίο μπορεί να εστιάσει. Στη συλλογή μας μπορείτε να βρείτε μαξιλάρια και ριχτάρια που θα ολοκληρώσουν την αισθητική που θέλετε. Χρησιμοποιήστε τα σαν accent pieces που θα δέσουν τον χώρο και θα του δώσουν μία μοναδική αίσθηση.













Δεδομένου πως το mid century modern είναι μία τάση που θα παραμείνει στα trends για αρκετό καιρό ακόμα, μπορείτε να μελετήσετε το πώς θα ταίριαζε στον χώρο σας ξεκινώντας με αλλαγές που γίνονται εύκολα.


Μέσα στο site μας θα βρείτε ολοκληρωμένες προτάσεις για να συνδυάσετε τα προϊόντα μεταξύ τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε λύσεις για τον δικό σας χώρο με ένα τηλεφώνημα!


← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →