10 tips για να δώσετε χειμερινή διάθεση στο χώρο σας

10 tips για να δώσετε χειμερινή διάθεση στο χώρο σας
10 tips για να δώσετε χειμερινή διάθεση στο χώρο σαςΧειμερινή διακόσμηση στο σπίτι σαςΗ χειμερινή διακόσμηση του σπιτιού σας και η επιμέλεια των χώρων σας είναι ένας τέλειος τρόπος για να απολαύσετε την αλλαγή της εποχής και μέσα από πέρασμα του Φθινοπώρου, που είναι μια εποχή του χρόνου που αρέσει ίσως το λιγότερο από όλες τις άλλες.
Ωστόσο, μια ματιά σε ιδέες εποχικής διακόσμησης μπορεί να σας δώσει το κίνητρο να ασχοληθείτε με μια, άλλωστε πάντα ευχάριστη εμπειρία - τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Ξεκινώντας από τα φθινοπωρινά χρώματα που θα σας εμπνεύσουν σε αλλαγές, αναφορές στις παραδόσεις της εποχής ή ακόμα και τις νέες τάσεις στην διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, σε κάθε περίπτωση, ετοιμαστείτε για μια περιήγηση μέσα από συμβουλές που θα αναδείξουν την όμορφη ζεστασιά που ερμηνεύουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και που θα σας παροτρύνουν να δώσετε μια νέα, φρέσκια διάθεση μέσα σε κάθε δωμάτιο. Όταν οι εποχές αλλάζουν, έρχεται η κατάλληλη στιγμή για να γίνεται η ενασχόληση σας με το σπίτι ακόμα πιο δημιουργική.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="winter_1_gr" template="banner.phtml"}}Source: akzonobel


1. Διακόσμηση με εποχικό στυλ


Μιλώντας για το φθινόπωρο και την μετάβαση στην χειμερινή εποχή, η σκέψη για ζεστές αποχρώσεις έρχεται φυσικά στο μυαλό μας. Επιπλέον αυτή η περίοδος, είναι γεγονός ότι, έχει από τα πιο φωτεινά χρώματα για την διακόσμηση του σπιτιού και είναι πραγματικότητα πως γήινα χρώματα όπως η κανέλα, καραμέλα και τερακόττα είναι οι ευχάριστοι τόνοι που εδρεύουν καθώς εμπνέονται από την παλέτα της φύσης, με όλες οι αποχρώσεις της, όπως τα χρυσοκίτρινα και χρυσοκαφέ, όλες αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη γήινη φυσική ατμόσφαιρα και προσθέτουν αμέσως μια πιο ζεστή αίσθηση σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="pumpkin_gr" template="banner.phtml"}}


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="onda_mocha_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="suede_2_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="marble_3_gr" template="banner.phtml"}}

Έτσι, η διακόσμηση που επιβάλλει αυτού του στυλ η ατμόσφαιρα, με τις χρωματικές αλλαγές αλλά και τα πλούσια σε υφή και πλέξη υφάσματα, σας δίνει τη παρότρυνση να ντύσετε το σπίτι σας με μια ζεστασιά που μπορεί να διατηρηθεί και όλο τον χειμώνα. Ο καταλληλότερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι ο συνδυασμός από μια παπλωματοθήκη, ριχτάρια, μαξιλάρια και κουβερλί. Οι επιστρώσεις που θα δημιουργήσετε προσθέτοντας το ένα αξεσουάρ πάνω στο άλλο, επάνω στα έπιπλα, αυξάνουν τον όγκο τους δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αίσθηση του ζεστού χώρου σε στυλ μαξιμαλιστικό.
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="elledecor_gr" template="banner.phtml"}}

2. Χρώματα με χειμερινή αύρα και ευδιάθετες τάσεις


Τα χρώματα που συσχετίζουμε με το χειμώνα είναι τα καφέ, τα πορτοκάλι και τα κίτρινα, τα χρώματα που εκπροσωπούν την φύση και στην διακόσμηση δίνεται μεγάλη έμφαση στις αποχρώσεις όλων αυτών των χρωμάτων. Ωστόσο, μην ξεχνάμε την ομορφιά και απαλότητα σε χροιά που έχουν τα αποξηραμένα λουλούδια και φυσικά τα εποχικά φυτά.
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="winter_7_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="flowers_6_gr" template="banner.phtml"}}

Επιλέξετε από αυτά τα χρώματα ως κυρίως χρωματικές βάσεις στο σπίτι σας και με την προσθήκη μερικών ακόμη για ένα ακόμα πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, στις κυρίαρχες αποχρώσεις από τα γήινα χρώματα αυτής της σεζόν, εσείς μπορείτε να αναπτύξετε μια πιο σύνθετη παλέτα χρωμάτων επιλέγοντας κάποια μαξιλάρια σε βαθύ ροζμωβ ή κόκκινο blush. Εμπλουτίζοντας έτσι στους χώρους του σπιτιού σας και διατηρώντας την ζωντάνια που σας εκφράζει.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="nador_herringbone" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="mongolian_pink_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="blush_10_gr" template="banner.phtml"}}{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="berber_beige_2_backside_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="shan_12_gr" template="banner.phtml"}}

3. Ανανεώστε τον χώρο σας με τέχνηΗ διακόσμηση του εσωτερικού χώρου τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μια αγάπη προς τα γεωμετρικά σχήματα και τα μοτίβα. Από το Ethnic Boho Chic έως το Art Deco, η τάση αυτή γίνεται διαχρονική αλλά ταυτόχρονα συνεχώς εξελίσσεται μέσα από φρέσκιες προτάσεις, όπως εμπνευσμένες από το κίνημα του Κυβισμού. Καθαρές επιφάνειες, ευθείες γραμμές που έρχονται να δώσουν μια καλλιτεχνική αντίθεση με όποιο τρόπο και να τα διακοσμήσετε. Βρείτε την ισορροπία που επιθυμείτε και σε κάθε αλλαγή εποχής έχετε την δυνατότητα να την διατηρήσετε με ρομαντική γοητεία και στυλ τέχνης.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="sole_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="moz_1_gr" template="banner.phtml"}}
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="iris_14_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="nomadic_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="zain_16_gr" template="banner.phtml"}}

4. Νέες τάσεις σε μονόχρωμοΤα χρώματα που επιλέγετε είναι αυτά που θέτουν την διάθεση στο σπίτι σας γενικότερα και το κάθε χρώμα προκαλεί ένα συναίσθημα. Η επιλογή του για την διακόσμηση θα πρέπει να γίνεται πάντα με βάση ποιο είναι αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ποικίλα γκάμα χρωμάτων για ένα πλούσιο αποτέλεσμα. Ανάλογη πολυτέλεια προσφέρει και η μονόχρωμη αισθητική, τονίζοντας την ατμόσφαιρα με αντικείμενα αλλά κυρίως μαξιλάρια διάφορων τόνων του βασικού χρώματος.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="blackroom_gr" template="banner.phtml"}}Source: apartmenttherapy


Η αισθητική αυτού του τύπου μπορεί να δώσει:

  1. Βάθος στον χώρο σας 
  2. Ζεστασιά 
  3. Την αρμονία που εκφράζει την προσωπικότητά σας. 

Αυτό θα το καταφέρετε επιλέγοντας τα αξεσουάρ και το layering του δωματίου σας στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις, με αποτέλεσμα οι συνδυασμοί τους θα δώσουν αυτή την πολυδιάστατη οπτική.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="blueroom_gr" template="banner.phtml"}}Source: akzonobel

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="azul_aqua_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="kalathi_22_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maribel_23_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="estrella_23_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="jalisco_24_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="vento_ocean_1_gr" template="banner.phtml"}}{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="pinkroom_gr" template="banner.phtml"}}{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="ella_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="manoj_28_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="soprano_cayenne_gr" template="banner.phtml"}}{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="greenroom_gr" template="banner.phtml"}}Source: loveproperty


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="velour_peac_31" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maribel_peac_32" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maribel_33_gr" template="banner.phtml"}}
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="beed_grey_2" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="karouan_forest_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_47_gr" template="banner.phtml"}}

5. Η επιστροφή του μαύρου


Η νέα τάση που θα επικρατήσει είναι η επιστροφή του μαύρου και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το ενσωματώσετε στους χώρους του σπιτιού σας. Όσο και αν οι επικρατέστερες προτάσεις στην διακόσμηση του χώρου θέλουν την εφαρμογή των πιο εκκεντρικών χρωμάτων σε όλους τους συνδυασμούς και αποχρώσεις, εάν σας αρέσει η διαχρονική αξία του μαύρου τώρα είναι η στιγμή να το απολαύσετε.


Δώστε μαύρες λεπτομέρειες με τα αξεσουάρ χώρου, τα μαξιλάρια και το ριχτάρι σε ένα μονόχρωμο καναπέ ή ένα κουβερτόριο σε ζεστή υφή, μέχρι το χαλί. Το ανακάτεμα μοτίβων με την εντυπωσιακή εκκεντρικότητα που έχουν τα γεωμετρικά σχήματα θα γίνουν μια πρακτική που μπορείτε να εφαρμόσετε σε κάθε δωμάτιο με την αποτελεσματική αντίθεση του άσπρου-μαύρου.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="bohemian_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="albany_black_gr" template="banner.phtml"}}{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="diamond_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="keila_gr" template="banner.phtml"}}

6. Δομημένη ΑπλότηταΗ μετάβαση στην εποχή που θα απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας φέρνει την μεταμόρφωση με μια νέα διακόσμηση προσαρμοσμένη ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ακόμα και το χειμερινό σας καταφύγιο απαιτεί αλλαγές για να γίνει έντονα πιο ζεστό. Μην ξεχνάτε ότι σκοπός της αλλαγής είναι να ντύσετε τους χώρους σας ώστε να υποδεχτούν τις χαμηλές θερμοκρασίες που σταδιακά έρχονται. Έτσι, πρωταρχικό ρόλο θα έχουν τα ζεστά υφάσματα, η αισθητική του ζεστού χώρου και το αρχοντικό στυλ διακόσμησης .


Ένας υπέροχος και απλός τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να βασιστείτε σε μοτίβα που θα έχουν τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Εκπληκτική μοντέρνα αισθητική που δεν βασίζεται σε κάποιον κανόνα. Όλα τα μοτίβα ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν μια πλούσια, πολυτελή αίσθηση και σας προσκαλούν σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι. Κάθε φορά που θα αλλάζετε τον τρόπο που είναι τοποθετημένα, ανάλογα θα αλλάζει και όψη του χώρου σας και της διάθεσης σας.


Κάθε αντικείμενο εναρμονίζεται στο διπλανό του χωρίς εξαιρέσεις, το ζεστό κουβερλί, με το ψάθινο καλάθι ή το μοτίβο του χαλιού σας.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="sandroom_gr" template="banner.phtml"}}


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="morocco_new_4_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="uma_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="straw_basket_gr" template="banner.phtml"}}7. Οι πρωταγωνιστές είναι τα ζεστά υφάσματαΤα πρώτα βήματα για την αλλαγή της εποχής που μεταμορφώσετε τους χώρους του σπιτιού σας και να προσφέρουν την ζεστασιά ξεκινούν. Βαρύτερα υφάσματα με ανάγλυφη υφή θα γίνουν η πηγή έμπνευσης σας. Τα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια στον καναπέ μέχρι ένα κουβερλί στο κρεβάτι προσθέτουν προσωπικότητα και μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα καθώς εσείς θα απολαμβάνετε την απαλή αίσθηση στο άγγιγμά τους. Τα απόλυτα χειμερινά υφάσματα όπως ένα καπιτονέ μοτίβο, βελούδο, οικολογική συνθετική γούνα ή ένα χονδρό πλεκτό. 

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="jovie_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="soprano_cayenne_gr" template="banner.phtml"}}


8. Χειμερινή διακόσμηση με φυσικότητα και φωτεινότητα


Οι νέες τάσεις στην διακόσμηση του εσωτερικού χώρου θέλουν η καθημερινή μας ζωή να είναι εναρμονισμένη με την φύση. Με άλλα λόγια το σπίτι σας είναι φιλικό με το περιβάλλον – επιπλέον το σπίτι σας και οι επιλογές σας συμβάλουν στην έννοια της οικολογικής τάσης. Επιλέγοντας μόνο φυσικά υφάσματα όπως 100% Βαμβάκι, μαλλί ή λινό και πλεχτά διακοσμητικά τοίχου προσέχοντας να ανταποκρίνονται στις υψηλής ποιότητας προδιαγραφές. Με σεβασμό προς εσάς και το περιβάλλον.9. Τα αντικείμενα αποκτούν ιδιαίτερο ρόλο


Όλα τα αντικείμενα στο σπίτι σας έχουν αξία. Η στυλιστική σας άποψη μπορεί να εφαρμόζεται σε όλα αυτά τα καθημερινά αντικείμενα και με αυτό τον τρόπο θα προσφέρουν στην συνολική αρμονία των χώρων σας. Επιλογές σε τόνους και αποχρώσεις μέσα από ένα παιχνίδι συνδυασμών και παντρεμάτων που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας, ακόμα και επιλέγοντας αυτά τα χρώματα για τις πετσέτες του μπάνιου σας. 


Για την κρεβατοκάμαρά σας επιλέξτε σεντόνια και μαξιλαροθήκες στις παστέλ αποχρώσεις που ταιριάζουν με την mix & match αισθητική και εφαρμόζονται με αρμονία.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="sentonia_1291_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maxilarothikes_djenne_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="stripe_gr" template="banner.phtml"}}

10. Προετοιμαστείτε για πολυτελή χειμώναΤο κυρίαρχο ύφασμα για την απόλυτη χειμερινή διακόσμηση είναι το βελούδο. Κατεξοχήν πολυτελές αλλά και εκπληκτικά ανθεκτικό ύφασμα με την μαλακή και πυκνή του ύφανση που έχει σαν αποτέλεσμα τη λάμψη αυτή που αποκαλύπτεται πλούσια από το φως κάνοντας τα χρώματά του ιδιαίτερα έντονα. Με διακοσμητικά μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι σας μπορείτε να κάνετε μια πολύ εντυπωσιακή διακόσμηση. Αυτή η ομορφιά του βελούδου και οι μοναδικές χρωματικές αξίες του δίνουν πάντα την υψηλή θέση στην απόλυτη χειμερινή διακόσμηση.

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maribel_yellow_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="omaha" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="dutch_velvet_dark_grey_mustard_gr" template="banner.phtml"}}
Με την έννοια του χειμώνα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων να είναι απόλυτα ταυτισμένη με την ζεστασιά, τα πλούσια σε υφή υφάσματα και πολύπτυχες στρώσεις, που ανεξάρτητα από το ποια είναι η ατομική αισθητική σας θα κάνει τον χώρο σας φιλόξενο και ζεστό.
Η διακόσμηση του σπιτιού μεταφράζεται σε μεγαλύτερη κομψότητα αλλά και την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φέρετε αυτή την μαγεία σε κάθε χώρο του σπιτιού σας και να προσφέρετε την ευημερία και την άνεση για εσάς και τους καλεσμένους σας.

← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →