Επενδύστε σε ένα χειροποίητο χαλί

Επενδύστε σε ένα χειροποίητο χαλί




Γιατί να επενδύσετε σε ένα χειροποίητο χαλί





3 τύποι χειροποίητου χαλιού που θα λατρέψετε


Σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα χειροποίητο χαλί; Η ιδανική του επιλογή θα πρέπει να προκύπτει από το πόσο επιτυχημένα θα συνδυάσετε τις ανάγκες σας. Τον καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να παίζει ο τρόπος ζωής σας σε συνδυασμό με την αισθητική σας. Επίσης, ο χώρος που προορίζεται το χαλί είναι εξίσου σημαντικό στοιχείο ως προς την ανθεκτικότητα που πρέπει να έχει. Υπάρχουν ευτυχώς, κάποια tips που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας. Αυτά θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή και να μπορέσετε να ξεχωρίσετε το κατάλληλο για εσάς χειροποίητο χαλί.


Μέσα από 3 τύπους που αφορούν τις τεχνικές δεσίματος και τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή, θα ανακαλύψετε την αξία που έχει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για την καλύτερη προετοιμασία. Με καλή ενημέρωση και σωστές επιλογές θα δημιουργήσετε ένα χώρο που θα συνδυάζει την αυθεντικότητα με την υψηλή αισθητική. Θα γίνουν τα αγαπημένα σας αντικείμενα λόγω της μακροβιότητα τους και για τον απίστευτα έντονο τρόπο που μπορούν να εκφράσουν τον χαρακτήρα σας, χαρίζοντας μια μοναδική ζεστασιά που γεμίζει κάθε χώρο του σπιτιού σας.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="latrice1_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="nomad_wool_2_gr" template="banner.phtml"}}




1. Χειροποίητο χαλί με δεσίματα στο χέρι


Σε αυτόν τον τύπο χαλιού, οι φυσικές ίνες δένονται με το χέρι. Οι κόμποι δημιουργούνται ένας- ένας και διακρίνονται για την απαλότητα τους. Ξεκινώντας ορίζεται το πέλος που μπορεί να είναι μέχρι και πολύ υψηλό που σημαίνει έντονο σε πάχος ή και πολύ πυκνό. Κάθε τέτοιου τύπου χαλί παίρνει χρόνο για να ολοκληρωθεί και όπως χαρακτηρίζεται σε ένα χειροποίητο χαλί, οι μικρές ανομοιομορφίες του χαρίζουν την μοναδικότητά του. Φτιάχνονται συνήθως αποκλειστικά από φυσικές ίνες όπως το μετάξι, το μαλλί, τη γιούτα και το βαμβάκι. Ωστόσο, η τελευταία τάση στην διακοσμητική εσωτερικού χώρου προτιμά και την πλέξη δύο φυσικών ινών όπως για παράδειγμα γιούτα και βαμβάκι ή μαλλί και βαμβάκι. Μπορείτε να τα επιλέξετε για χώρους με πολύ κινητικότητα καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="tiaret1_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="abari2_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="jatumi2_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="tyer_2_gr" template="banner.phtml"}}




2. Handwoven τεχνική



Χειροποίητα χαλιά σαλονιού ή χαλιά κρεβατοκάμαρας κατασκευασμένα από φυσικές ίνες όπως το μαλλί και το βαμβάκι είναι η καλύτερη επιλογή όταν ψάχνετε να δώσετε μια απαλή και πολυτελής αίσθηση στο δωμάτιο. Τέτοια χαλιά έχουν ύφανση Hand woven, είναι η χειροποίητη παραδοσιακή τεχνική όπου χρησιμοποιείται χειροκίνητο εργαλείο πλέξης. Ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά γεωμετρικά μοτίβα και σχέδια που θα τα βρείτε σε ethnic ή ινδικής αισθητικής. Αποτελεί τον πιο αγαπημένο τύπου χειροποίητου χαλιού για την πληθώρα σχεδίων που μπορούν να δημιουργηθούν.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="elgin_1_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="blade_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="azare2_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="bihar_gr" template="banner.phtml"}}




Χαλιά με υφαντές ίνες όπως η γιούτα, δηλαδή ψάθα και σε συνδυασμό με το βαμβάκι είναι ιδανικά όταν θέλετε να καλύψετε μια περιοχή με αρκετή κυκλοφορία. Είναι πρακτικά, εύκολα στο καθάρισμα και σε συνδυασμό με το βαμβάκι ζεσταίνουν το χώρο με μια διάθεση ευεξίας.


Επιλέξτε ένα χειροποίητο χαλί τεχνικής hand woven cotton με chenille και γιούτα. Το φυσικά απαλό πέλος μαζί με το υφασμάτινο υπόστρωμα καμβάς στο πίσω μέρος θα σας δώσουν την απόλυτη αίσθηση απαλότητας.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="jute_doppio_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="piazza1_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="sesto_2_gr" template="banner.phtml"}}





3. hand tufted τεχνική


Επίσης μια από τις παραδοσιακές τεχνικές όπου οι κόμποι του χαλιού γίνονται στην επάνω πλευρά του χαλιού. Κατόπιν τα τελειώματα των κόμπων κόβονται σε μήκος ανάλογα με το πόσο παχύ και ανάγλυφο ορίζεται το τελικό σχέδιο. Τέτοιου τύπου χαλιά δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς περισσότερο από κάθε άλλου τύπου και μπορείτε να τα βρείτε σε έντονα χρώματα και σχέδια.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="morocco_2_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="nomad_1_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="barcelona_terra_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="joline_gr" template="banner.phtml"}}





Ο ρόλος των κόμπων στην ποιότητα του χειροποίητου χαλιού


Επιλέξετε χειροποίητα χαλιά γιατί έχουν κάτι περισσότερο από μια στιλιστική άποψη. Πέρα από το design σκεφτείτε την ποιότητα, η οποία εγγυάται και αντοχή στις φθορές και τον χρόνο. Ένα ακόμη σημείο που μπορείτε να διακρίνετε την ποιότητα είναι οι κόμποι ύφανσης που έχει ανά τετραγωνικό μέτρο. Τους διακρίνετε στην κάτω πλευρά του χαλιού, δηλαδή φαίνονται αν γυρίσετε το χαλί από την πίσω πλευρά, και με όσους περισσότερους κόμπους ανά τετραγωνικό, τόσο ανώτερης ποιότητας και αντοχής είναι. Έτσι διαφοροποιείται και η τιμή τους σε σύγκριση με χαλιά με λιγότερους κόμπους ανά τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, είναι ένα χαρακτηριστικό που ισχύει για χειροποίητα χαλιά που έχουν κατασκευαστεί με την ίδια τεχνική.


Η ευεργετική αξία στις φυσικές ίνες


Εξίσου σημαντικός είναι και ο λόγος του να δώσετε προσοχή στις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες. Στα χειροποίητα χαλιά αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι είναι φτιαγμένα με φυσικά υλικά όπως μετάξι, μαλλί, γιούτα και βαμβάκι.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="handmade_rugs_gr" template="banner.phtml"}}




Ένα μάλλινο χειροποίητο χαλί για την περίοδο του χειμώνα είναι μια απίστευτα υγιής επιλογή καθώς δεν εκπέμπει τις επιβλαβείς τοξίνες που είναι γνωστές ως χημικοί ατμοί, που απελευθερώνονται από συνθετικές ίνες. Τα χαλιά από φυσικές ίνες είναι επίσης μη αλλεργιογόνα, δεν προάγουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και ακάρεων σκόνης καθιστώντας τα την απόλυτη υγιεινή επιλογή.

Το μαλλί όπως επίσης και το βαμβάκι, ως φυσικό υλικό είναι ελαστικό και οι ίνες του μπορούν να τεντωθούν περισσότερο από 35% και να επιστρέψουν εύκολα στο φυσικό τους σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ανθεκτικά στην έντονη χρήση, θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια χωρίς να δείχνουν σημάδια φθοράς.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="dora_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="reve_gr" template="banner.phtml"}}



Χειροποίητη Πολυτέλεια


Αν αναρωτιέστε ποιό χειροποίητο χαλί κατέχει την υψηλότερη θέση από άποψη αισθητικής και πολυτέλειας, η απάντηση βρίσκεται στο χαλί φτιαγμένο από δέρμα. Παρότι η παράδοση όριζε τα δερμάτινα χαλιά τοποθετημένα μπροστά στο τζάκι, οι νέες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων τα έχουν μεταφέρει στο σαλόνι ή ακόμα και στην κουζίνα. Διαδεδομένη τεχνική είναι αυτή όπου γεωμετρικά κομμάτια δέρματος ράβονται στο χέρι. Τα δερμάτινα χαλιά ζεσταίνουν αρκετά τον χώρο και είναι ελαφριά.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="zealand_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="zealand2_gr" template="banner.phtml"}}




Η ενημέρωση και η αναζήτηση για να ξεχωρίσετε το κατάλληλο για εσάς χειροποίητο χαλί θα σας δώσει την πεποίθηση ότι έχετε επιλέξει αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική σας. Τα χειροποίητα φυσικά χαλιά σε αντίθεση με τα τεχνητά μηχανής θα απογειώσουν το επίπεδο της καθημερινότητας σας. Φιλικά προς εσάς και το περιβάλλον και μέσα από πληθώρα εντυπωσιακών σχεδίων και μοτίβων, το τέλειο για εσάς χειροποίητο χαλί είναι εκείνο που απλούστατα θα ενώσει οπτικά και αισθητικά όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του χώρου. Τα χειροποίητα χαλιά από φυσικές ίνες θα αποτελέσουν την πιο σημαντική επένδυση για τον χώρο σας γιατί αντέχουν στον χρόνο και ενισχύουν την ποιότητα ζωής.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="rug_on_rug_gr" template="banner.phtml"}}

Source: Thewhitebufallowstyling






← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →