Ποιοτικά Λευκά Είδη - 5 τρόποι να τα ξεχωρίσετε

Ποιοτικά Λευκά Είδη - 5 τρόποι να τα ξεχωρίσετε
Ποιοτικά Λευκά Είδη - 5 τρόποι να τα ξεχωρίσετε

Λευκά είδη ιδανικά για έναν υγιεινό τρόπο ζωής


Τα υφάσματα που είναι ιδανικά για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και οι θετικές επιδράσεις που έχουν στην ευεξία μας είναι απαραίτητα για να ζούμε καλά. Αναλογιστείτε τη σύνθεση που έχουν οι ίνες που σκεπαζόμαστε, σκουπιζόμαστε και που γενικότερα βάζουμε στο σπίτι μας. Κάθε τύπου φυσικό ύφασμα είναι η καλύτερη επιλογή αρκεί να μπορείτε να ξεχωρίσετε τα ποιοτικά λευκά είδη και να αποφεύγετε τις συνθετικές κακές ποιότητες, που κάνουν κακό στην υγεία σας αλλά και στο πορτοφόλι σας.


Η διάρκεια ενός προϊόντος από φυσικές ίνες δεν είναι εποχική ή για 1 χρόνο, αντιθέτως η ποιοτική του αξία διαρκεί πολλά χρόνια. Αυτός είναι ο τρόπος που επενδύουμε στην ποιότητα γιατί και η ανθεκτικότητα των φυσικών υφασμάτων θα δικαιώσει το κόστος καθώς διακρίνονται για την βιωσιμότητά τους.


Με συγκεκριμένες τακτικές, μέσα από βασικές συμβουλές αλλά και κάποιες τεχνικές πληροφορίες, θα δείτε πως όταν δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα, θα σας ανταποδώσει με ευεξία, θετική ενέργεια, μα πάνω απ’ όλα θα συνεισφέρει στην διατήρηση της υγείας σας. Δεν είναι μία νέα τάση, καθώς στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κινητοποίηση - η οποία πλέον γίνεται όλο και πιο έντονη. Αφορά στην προσοχή της κατασκευής των προϊόντων της αγοράς και την προτίμηση σε φυσικά υφάσματα.
Τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ποιοτικά φυσικά υφάσματα δεν θα πρέπει ποτέ να υποτιμάτε όταν πρόκειται να καλύψετε τις προσωπικές ανάγκες, αλλά να είναι η βάση κάθε επιλογής σας ακόμα και για οποιαδήποτε αλλαγή του σπιτιού σας.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="granada_yellow_02_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="fairytale_02_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="diana_white_gr" template="banner.phtml"}}
Οι εταιρείες γνωρίζουν καλά πως η ετικέτα που αναγράφεται η τιμή είναι αυτή που δελεάζει στην αγορά και έτσι προσπαθούν να ξεγελάσουν με τον πιο επικίνδυνο για την υγεία μας τρόπο. Η παραγωγή συνθετικών ινών είναι μια πολύ κερδοφόρα επιστήμη με τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος.


Στα λευκά είδη μπάνιου η διαφορά είναι εξίσου αισθητή και αυτό γιατί ένα μπουρνούζι πρέπει να είναι φτιαγμένο από 100% βαμβάκι ώστε με φυσικό και υγιεινό τρόπο να απορροφά την υγρασία του δέρματος. Τα χαμηλού κόστους προϊόντα των περισσοτέρων εταιρειών θα σας προτείνουν να αγοράστε ένα μπουρνούζι από Microsuede, είναι φθηνότερο από ένα βαμβακερό, όμως είναι συνθετικό και 100%  πολυεστερικό. Είναι επεξεργασμένο με νανοτεχνολογία που κάνει τις πολυεστερικές ίνες του τόσο λεπτές ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση του δερμάτινου.  Ένα τέτοιου τύπου επεξεργασμένο ύφασμα δεν είναι ένα φυσικό προϊόν και ίσως είναι κατάλληλο για έναν καναπέ αλλά όχι σε προϊόντα που αγκαλιάζουν το γυμνό δέρμα.


1. Ποικιλία και τεχνοτροπίες φυσικών υφασμάτων


Τα φυσικά υφάσματα ανήκουν στις υψηλότερης ποιότητας προϊόντα, χαρακτηρίζονται για την ανθεκτικότητά τους και είναι μαλακά στην αφή. Αυτές οι φυσικές ιδιότητες που έχουν είναι σημαντικές και επιπλέον, κυρίως στα κλινοσκεπάσματα, το ύφασμα πρέπει να αναπνέει καθώς αυτό έχει μια άμεση επίδραση στο πόσο ξεκούραστος γίνεται ο ύπνος σας.


Υφάσματα με πολύ απαλή αίσθηση στο άγγιγμα, όπως το μετάξι με την φυσική υποαλλεργική πρωτεΐνη που ονομάζεται sericin, κατέχει την υψηλότερη θέση από άποψη ποιότητας και κόστους. Ένα πολύ ιδανικό ύφασμα για τους θερινούς μήνες είναι το λινό και τέλος το βαμβάκι, με τις εκπληκτικά απορροφητικές ιδιότητες. Το βαμβακερό ύφασμα είναι πολύ δροσερό αλλά με φυσικό τρόπο μπορεί και συγκρατεί τη θερμότητα, εξισορροπεί την υγρασία του δέρματος καθώς το επιτρέπει να αναπνέει και αποτελεί το ιδανικότερο ύφασμα για λευκά είδη.


H μέθοδος ύφανσης και τα είδη βαμβακερού υφάσματος που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας, όπως επίσης και η υφή που θα ταιριάζει με την αισθητική σας, είναι στοιχεία που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.Σεντόνια● 100% βαμβακερο

Τα βαμβακερά σεντόνια είναι η πιο δημοφιλής επιλογή καθώς η βαμβακερή ίνα είναι από την φύση της ανθεκτική. Απορροφά και απελευθερώνει την υγρασία εύκολα, επιτρέποντας στο ύφασμα να αναπνέει και είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές.{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="paradise_02_gr" template="banner.phtml"}}● 100% βαμβακερό περκάλι

Τα περκάλι είναι από τα βαμβακερά υφάσματα, με πυκνή ύφανση από 200 κλωστές και άνω ανά τετραγωνική ίντσα που τα καθιστούν πολύ πιο ανθεκτικά στις φθορές του χρόνου, απαλά στην υφή, με όψη ματ. Αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο έχει υφανθεί και αφορά τον αριθμό των κλωστών ανά τετραγωνική ίντσα και δεν έχει σχέση με τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Έχουν την ιδιότητα της δροσερής αίσθησης όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα. Μπορείτε να τα βρείτε σε υπέροχους χρωματισμούς και σχέδια.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="lace_gr" template="banner.phtml"}}


● 100% Σατιναρισμένο βαμβάκι

Μία από τις καλύτερες κατηγορίες βαμβακερών σεντονιών και που χαρίζουν την αίσθηση πολυτέλειας χάρη στα υψηλότερα επίπεδα ινών που αριθμούν την ύφανση τους και που κατά συνέπεια τονώνουν την ανθεκτικότητά τους. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα τους δίνει στιλπνή όψη με μια διακριτική γυαλάδα, χαρίζοντας ένα ωραίο και επιβλητικά καλαίσθητο αποτέλεσμα. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα απαλά στην αφή με την λεία επιφάνεια, αφήνοντας τις φυσικές ιδιότητες να λειτουργήσουν ευεργετικά στην ποιότητα του ύπνου.
Επιλέξτε τα σε μοτίβα, περίτεχνες ραφές και χρώματα που θα εκτοξεύσουν την ζωντάνια της κρεβατοκάμαρας σας.{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="elegant_gr" template="banner.phtml"}}


2. Η ποιότητα της ίνας, ο αριθμός των ινών στην ύφανση και η υφήΗ ποιότητα της ίνας σε πρώτο στάδιο καθορίζεται από τον βαθμό καθαρισμού που έχει υποστεί και με ποιες μεθόδους. Οι ίνες που παράγονται, είναι αυτές που θα καθορίσουν την ποιότητα στο νήμα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ινών που συνθέτουν το νήμα, αποτελούν απαλότερο ύφασμα καθώς δεν υπάρχουν κενά. Επίσης καθορίζουν την ανθεκτικότητα και την αντοχή του υφάσματος. Όσο πιο πολλές οι ίνες, το αποτέλεσμα είναι ένα πιο συμπαγή ύφασμα. Στο βαμβακερό ύφασμα το μήκος της ίνας είναι ένας άλλος ορισμός ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μακριά η ίνα, τόσο λιγότερα τα δεσίματα μεταξύ τους στο να συνθέσουν το νήμα. Το ύφασμα έχει περισσότερη ευλυγισία και είναι πιο ανθεκτικό. Υπάρχουν διάφορες ζώνες ποσότητας ινών και που επιφέρουν την ανάλογη ποιότητα. Η κατηγορία που κυμαίνεται μεταξύ των 200-300 (tc) ινών ανά τετραγωνική ίντσα, αποτελεί την ιδανικότερα ποιοτική επιλογή σε αντοχή και απορροφητικότητα.
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="thread" template="banner.phtml"}}

Η τεχνοτροπία πλέξης του υφάσματος, που όσο και συμπαγή αν φαίνεται, είναι ο τρόπος που έχει κατασκευαστεί. Είναι ο ρυθμός που τα νήματα έχουν μπλεχτεί οριζόντια και κάθετα, σε διαδοχική ύφανση. Έτσι, εκτός από τη σύσταση του υφάσματος, προδίδουν στην στιλπνότητα του, όπως και ένα σχέδιο που μπορεί να δώσει μορφή σε ένα μοτίβο.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="weaving" template="banner.phtml"}}
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="sentonia_chicory_02_gr" template="banner.phtml"}}

Περκάλι
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="sentonia_bohemian_gr" template="banner.phtml"}}

Σατιναρισμένο Βαμβάκι3. Οι προδιαγραφέςΤα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή λευκών ειδών χωρίζονται πολύ απλά σε δύο κατηγορίες: φυσικά (βαμβάκι, μετάξι και λινό) και συνθετικά (βαμβακερά-σύμμεικτα, πολυεστερικά).

Τα μη κατάλληλα για λευκά είδη, είναι τα υφάσματα από συνθετική ίνα. Αυτή η ίνα είναι φτιαγμένη από τα υπολείμματα βαμβακιού, που ρίχνονται στη φορμόλη ώστε να σχηματιστεί και πάλι κλωστή - εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς εύκολα μπορεί να περάσει ως φυσική. Η χημική ουσία ωστόσο δεν αποβάλλεται από το ύφασμα και μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα με την επαφή. Η διαφορά τους με τα πολυεστερικά υφάσματα που είναι φτιαγμένα με πολύ λεπτές πλαστικές ίνες, είναι στο ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας με διαφορετικό τρόπο.

Είναι τα σεντόνια τέτοιου τύπου που δεν μπορούν να χαρίσουν την φυσική αίσθηση ή τη δροσιά του βαμβακερού σεντονιού, δεν αφήνουν να αναπνέει σωστά το σώμα, θωρακίζοντας οσμές, υγρασία, με αλλεργιογόνες συνέπειες. Ο λόγος που παράγονται τέτοιου τύπου κλινοσκεπάσματα; Απλά, μπορούν να παραχθούν σε αρκετά μεγάλες ποσότητες και σε πολύ χαμηλό κόστος, κάτι που δελεάζει το καταναλωτικό κοινό.


Ριχτάρια


Στα υφάσματα το κύριο χαρακτηριστικό της κάθε ποικιλίας που υπάρχει, είναι οι προδιαγραφές κατασκευής του. Στην καθημερινότητά μας συναντάμε μια πολύ μεγάλη γκάμα υφασμάτων που καλούμαστε να τα επιλέξουμε σε προϊόντα που έχουν άμεση επαφή με το σώμα μας. Υφάσματα που εμφανίζουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους και που δεν αφορούν μόνο στα σεντόνια, παπλωματοθήκες ή κουβερλί. Είναι μείζονος σημασίας και θέλει μεγάλη προσοχή γιατί, για κάθε τύπο φυσικού υφάσματος - έχει κατασκευαστεί το αντίστοιχό συνθετικό - φθηνό - υποβαθμισμένο. Ένα πολύ χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι το ύφασμα cellouse που είναι από τα πρωταρχικά υφάσματα σε είδη σπιτιού.


Επιλέξτε το ριχτάρι που θα ταιριάζει στην αισθητική σας, αλλά δώστε μεγάλη σημασία στην διαχρονική αξία του φυσικού νήματος για την κατασκευή ριχταριών, όπου αντίστοιχα, είναι το ακρυλικό chenille.


Οι περισσότερες εταιρείες για να μειώσουν την τιμή, θα χρησιμοποιήσουν φθηνότερου κόστους και ποιότητας ανάλογα προϊόντα, όπως από polyester(πλαστική ίνα) chenille.


Δεν ωφελούν ούτε σε ένα καλό επίπεδο ζωής, ούτε το πορτοφόλι σας καθώς ποιοτικά δεν είναι, υγιή δεν είναι και μακροπρόθεσμα ξοδεύουμε περισσότερα λεφτά αγοράζοντας το ίδιο είδος λόγω μικρής χρονικής διάρκειας.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="granada_strawberry_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="berber_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="richtari_bilbao_orange_gr" template="banner.phtml"}}
Χαλιά


● 100% Βαμβακερά & μάλλινα χαλιά


‘Οπως ισχύει σύμφωνα με την παράδοση ακόμα και τα χαλιά είναι κατασκευασμένα από φυσικά νήματα. Του τύπου βαμβακερά χαλιά, δεν πρέπει να παραληφθούν από την φροντίδα του σπιτιού για ένα υγιεινό περιβάλλον και η ευεργετική επίδραση τους είναι κάτι που αξίζει να επενδύσετε. Το χαλί που είναι φτιαγμένο από βαμβάκι είναι φιλικό στο δέρμα, δεν συγκρατεί ακάρεα ή παθογόνους μικρό οργανισμούς. Εύκολα αποβάλει και ισορροπεί την υγρασία, όπως και τη σκόνη αποβάλει εύκολα με σκούπισμα και αέρισμα χωρίς να εκπέμπει στο περιβάλλον ουσίες ερεθιστικές για εμάς.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="blog_boho_siona" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="latrice1_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="elita_gr" template="banner.phtml"}}

4. Το κόστος


Όσο και αν στοχεύουμε πάντα να πετυχαίνουμε την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή, ζούμε σε μία εποχή που θα πρέπει να λειτουργεί αντίστροφα όλο αυτό. Το όφελος όταν επιλέγουμε ένα φυσικό ύφασμα αντί για κάποιο συνθετικό το βλέπουμε σε βάθος χρόνου. Πρόκειται πλέον για μια επένδυση, η οποία θα αποφέρει γιατί η ποιότητα του χώρου που ζούμε έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική υγεία.
{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="trapezomantilo_karura_gr" template="banner.phtml"}}

{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="richtari_beige_gr" template="banner.phtml"}}
5. Η ΠιστοποίησηΊσως η πιο σημαντική πληροφορία που πρέπει να έχετε ως καταναλωτής είναι αυτή της πιστοποίησης. Τα σωστά κριτήρια επιλογής και το αίσθημα της συνείδησης ως προς τον υγιεινό τρόπο ζωής θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε επίπεδο. Είναι σημαντικό πάντα να υπάρχει η σήμανση πιστοποίησης που αναλογεί στο προϊόν. Τα προϊόντα της Symmetry Living σας προσφέρουν την εμπιστοσύνη προέλευσης και κατασκευής με την απαράμιλλη υποστήριξη στο ethical fashion που αφορά στις πρακτικές εκμετάλλευσης υποβαθμισμένων χωρών και παιδικής εργασίας.


Οι ετικέτες του προϊόντος πάντα πρέπει να δίνουν ακριβείς πληροφορίες για το που κατασκευάστηκε. Θα πρέπει να αναγράφουν την σύνθεση του υφάσματος, στις μεθόδους βαφής του και τη προέλευση του.{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="icons" template="banner.phtml"}}

 1. Κατάλληλο για τα παιδιά
 2. Πιστοποιημένη ακρυλική ίνα ξηρής και υγρής στίλβωσης
 3. Κατά της παιδικής και εξαναγκαστικής εργασίας, πρόγραμμα προδιαγραφών εργασιακού χώρου
 4. Ανεξίτηλα, ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία
 5. Φιλικά στο περιβάλλον
 6. Χειροποίητα προϊόντα
 7. Φιλικά προς το δέρμα
 8. 100% βαμβακερό
 9. 100% σατιναρισμένο βαμβάκι
 10. Κατασκευασμένο με φυσικά υλικά
 11. 100% λινό ύφασμα
 12. Παραδοσιακή χειροποίητο τύπωμα, μη-χημική μέθοδος τυπώματος
 13. Αντιολισθητικό προϊόν 
 14. Υπερ-απορροφητικό

(κατά σειρά από αριστερά προς τα δεξιά, ξεκινώντας από πάνω)Η εμπιστοσύνη εμπνέει την επιλογή.Η ευχάριστη εμπειρία της αγοράς ενός νέου προϊόν για να προσθέσετε στο χώρο σας και να τον ανανεώσετε με φρέσκες νότες, δεν θα πρέπει να έχει το αρνητικό αποτέλεσμα μιας κακής ποιοτικά επιλογής. Προσφέρετε στον εαυτό σας το καλύτερο και υπενθυμίστε στον εαυτό σας καθημερινά ότι η ποιότητα στην ζωή ανταποδίδει με ευεξία. Τα ποιοτικά φυσικά υφάσματα είναι αυτά που λειτουργούν πραγματικά ευεργετικά στο σώμα και αξίζει να δώσετε προσοχή στην επιλογή τους. Φροντίστε τα υφάσματα που αγκαλιάζουν το σώμα σας να μην είναι επιβλαβή, να είναι φιλικά προς το δέρμα σας και προπαντός να το επιτρέπουν να αναπνέει.


Η ποιότητα στα φυσικά υφάσματα, σε επίπεδα ζωής έχει την προτεραιότητα, γι αυτό επιλέξτε αποκλειστικά πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα. Με την σιγουριά και την εμπιστοσύνη της αγοράς σας, θα επωφεληθείτε ανεκτίμητα σε βάθος χρόνου.


*το συγκεκριμένο άρθρο είναι η ανανεωμένη version του ήδη υπάρχον άρθρου στο Newsbeast, με τίτλο "Επιλέξτε ποιοτικά λευκά είδη"


← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →