Διακόσμηση με Μαξιμαλιστικό στυλ

Διακόσμηση με Μαξιμαλιστικό στυλ




Διακόσμηση με Μαξιμαλιστικό στυλ




Τι σημαίνει μαξιμαλισμός στην διακόσμηση


Ανανεώστε το σπίτι σας με πλούσια διάθεση. Φανταστείτε την πολυτέλεια και την αριστοκρατική πληθώρα της εποχής του Baroque, της Αναγέννησης ή ακόμα και των εκρηκτικών 80ς. Οι εικόνες αυτές μεταφέρονται στο σήμερα, φιλτραρισμένες με τα σύγχρονα δεδομένα και μεταφράζονται στη κορυφαία τάση διακόσμησης εσωτερικού χώρου για την νέα χρονιά και η οποία πλέον κυριαρχεί όλων για την ποικιλομορφία της, την αισθητική της και σας δίνει την ευκαιρία να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε ένα περιβάλλον γεμάτο ζωντάνια και θετική ενέργεια.



Source: frokenturkos.se

Ο Μαξιμαλισμός έχει περάσει το τεστ αντοχής στον χρόνο και επιστρέφει με σκοπό να αφυπνίσει μια λαμπρή, δυνατή και εκκεντρική πλευρά του γούστου σας. Δεν θα σας υποδείξει πως πρέπει να είναι η διαρρύθμιση του χώρου, αντιθέτως θα σας εμπνεύσει να κάνετε μια αποφασιστική στροφή στην έννοια της προσωπικής σας έκφρασης. Θα εντυπωσιαστείτε με τον τρόπο που θα αναδεικνύει τη δική σας στυλιστική ταυτότητα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα σας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και να πρωτοτυπήσετε με τη σκέψη σας.


Μην εκπλαγείτε όταν θα διαπιστώσετε με πόσο μεγάλη άνεση και ευκολία θα τονίσει την ‘διαφορετικότητα’ σας. Εξάλλου, αφορά τον προσωπικό χώρο σας και ο Μαξιμαλισμός το σέβεται απόλυτα αυτό. Κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητά σας και γι’ αυτό θα σας παροτρύνει να το διακοσμήσετε - χωρίς εξαιρέσεις – με όλα τα αντικείμενα που αγαπάτε. Μην διστάσετε να αποκτήσετε ένα αξεσουάρ όπως ένα ψάθινο καλάθι, να το προτιμήσετε γιατί σας έφερε μία ανάμνηση ή σας προκάλεσε κάποιο συναίσθημα. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πετύχατε την μαξιμαλιστική φιλοσοφία.



Source: Kismet House





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="abari2_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="obar_2_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="berber_mint_gr" template="banner.phtml"}}





Τι πρέπει να κάνω


Κάντε το σπίτι σας να δείχνει διαφορετικό με πολύ απλό τρόπο. Πριν ξεκινήσετε σκεφτείτε ότι στο κόσμο του Μαξιμαλισμού ο χώρος σας κρύβει ένα μυστικό που περιμένει να αποκαλυφθεί και εκφράζεται μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων, επίπλων, φωτισμού. Οι λεπτομέρειες στα αντικείμενα θα έχουν την κυρίαρχη θέση , δίνοντας ένα αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να μην σας τραβήξει την προσοχή και να σας ενθουσιάσει. Αν παρατηρήσετε καλύτερα θα καταλάβετε αμέσως τι εμπνέει την τάση της μαξιμαλιστικής διακόσμησης. Παρόλο που σε πρώτη ματιά όλα μοιάζουν τυχαία, σαν ένας χώρος που κυριεύει το χάος, στην πραγματικότητα απέχει πολύ από την αλήθεια αυτό. Είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογής αντικειμένων, διαλεγμένα με αγάπη και οργανωμένα με εκλεπτυσμένο και παιχνιδιάρικο τρόπο. Έτσι, δημιουργώντας έναν χώρο ζεστό, αλλά και ρομαντικό, ακόμα και ζωηρό κάνετε την διακόσμηση του χώρου σας μια εξέλιξη που μπορεί να μην σταματήσει ποτέ. Επίσης, αλλάζοντας θέση τα αντικείμενα - ναι, τίποτα δεν είναι δεδομένο στον Μαξιμαλισμό – με εναλλαγές στην διαρρύθμιση, ανανεώνετε και την διάθεσή σας ή το πετυχαίνετε αυτό συνεχώς προσθέτοντας νέα αντικείμενα. Αλλά προσέξτε, δώστε μεγάλη προσοχή σε κάθε σας κίνηση γιατί το θεμιτό αποτέλεσμα έχει μεθοδική πορεία.


Μαξιμαλισμός σε κάθε δωμάτιο


Υπνοδωμάτιο


Πρώτο βήμα για να διακοσμήσετε έναν χώρο με Μαξιμαλιστικό στυλ, είναι να βασιστείτε σε έναν τόνο επιλέγοντας το αγαπημένο σας χρώμα για τους τοίχους ή ένα εκκεντρικό κουβερλί ή ακόμα και ένα έντονο σε χρώμα κουβερτόριο. Στην συνέχεια πειραματίζεστε με τις αποχρώσεις, Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε για τον χώρο σας να ταιριάζει απόλυτα με τους κανόνες. Τολμήστε να συνδυάσετε διαφορετικές υφές, Επιλέξτε ένα κουβερτόριο με ανάγλυφη ύφανση ή ένα τροπικό μοτίβο που θα προσθέσει ζωηρότητα και που θα κάνει πιο ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα.




{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_9_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_10_gr" template="banner.phtml"}}




Σχέδια και μοτίβα σε κουβερλί, κουβέρτες, μαξιλάρια και ράνερ κρεβατιού που δεν θα ταίριαζαν σε άλλα συμβατικά στυλ διακόσμησης, αν αφήστε την έκφρασή σας να λειτουργήσει ελεύθερα συνδυάζοντας φλοκάτ, μονοχρωμία σε βελούδο και φλοράλ. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό σε κάθε δωμάτιο, θα είναι εμφανές ότι πέρα από την άνεση, διατηρεί τον χαρακτήρα και την ζεστασιά που του ταιριάζει.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_11_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_12_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_13_gr" template="banner.phtml"}}




Το υπνοδωμάτιο σας θα εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα χαλαρότητας που θέλετε να έχει και της αρμόζει αλλά μπορείτε να την εμπλουτίσετε με ένα έντονο χρώμα στην επιλογή που θα κάνετε για την παπλωματοθήκη. Θα ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την ζεστασιά του χώρου. Η διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρά σας με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί θα να εκφράζει τις πιο εντυπωσιακές και εκκεντρικές σας ιδέες.






{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_14_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_15_gr" template="banner.phtml"}}




Το κρεβάτι σας μπορεί να αλλάξει τελείως όψη εάν δημιουργήσετε επιστρώσεις καλύπτοντας ένα μόνο μέρος του, προσθέτοντας οπτικό ενδιαφέρον, με ένα ράνερ ή με ένα βελούδινο ριχτάρι. Δοκιμάστε να οργανώσετε σε ομάδες αντικείμενα διαφορετικής μορφής, για παράδειγμα ένα γούνινο πουφ, δραπετεύει από το καθιστικό και να στολίζει το πάτωμα στην γωνία του κρεβατιού σας.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_16_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_17_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="velvet_calma_gkri_gr" template="banner.phtml"}}




Ανανεώστε το υπνοδωμάτιο σας και για την διακόσμηση, βασιστείτε στο ένστικτό σας και τον αυθορμητισμό σας. Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τους συνδυασμούς. Ακόμα κι αν σας ενθουσιάζει να αποκτήσετε ένα μαξιλάρι μακραμέ ή pleat που πάντα θέλατε σε τόνο έντονων χρωμάτων, μην διστάσετε να το διακοσμήσετε μαζί με ένα βελούδινο ή ένα λουλουδένιο. Ακόμα και αντικείμενα που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές μπορούν να ταιριάζουν μεταξύ τους, θυμηθείτε, ο Μαξιμαλισμός ζητά την δική σας άποψη.


Κουζίνα


H κουζίνα σας μεταμορφώνεται και ενώ θα διατηρεί την λειτουργικότητά της – αποκτά στυλ, προσθέτοντας απλά κάποια αξεσουάρ για ‘νόστιμες’ λεπτομέρειες σε τραπεζομάντηλα, σουπλά ή πετσέτες φαγητού αλλά και σε ένα ράνερ ή καρέ τραπεζιού.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="tala_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_20_gr" template="banner.phtml"}}







{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_21_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_22_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="rosa_aqua_gr" template="banner.phtml"}}





O μαξιμαλισμός και η ερμηνεία στην διακόσμηση


Ποια χρώματα επικρατούν


Ο Μαξιμαλισμός σημαίνει χαρούμενη διακόσμηση, ήρθε για να απογειώσει την αισθητική σας γιατί απλούστατα αναζητά τις δικές σας πινελιές για την διαμόρφωση κάθε δωματίου. Σας δίνει την απόλυτη ελευθερία να διακοσμήσετε αναμειγνύοντας και να οργανώσετε το σπίτι σας, όπως εσείς κρίνετε κατάλληλα. Αυτό που θα λειτουργήσει αποτελεσματικά είναι η αξιοσημείωτη αλληλεπίδραση μεταξύ τους.


Οι συνδυασμοί χρωμάτων για το υπνοδωμάτιό σας μπορούν να είναι οι αποχρώσεις αρμονίας, αλλά στον Μαξιμαλισμό δεν υπάρχουν χρωματικές παλέτες. Αν υπάρχουν, θα είναι αυτές που θα ορίσετε εσείς καθώς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αντιθέσεις χρωμάτων για ένα εκκεντρικό αποτέλεσμα ή μπορείτε να βασιστείτε στα βασικά χρώματα. Μην ξεχνάτε την ποικιλία επιλογών που μπορεί να σας προσφέρει το ανακάτεμα χρωμάτων τεσσάρων τόνων ή ακόμα και περισσότερους, βασιστείτε στις αποχρώσεις, συνδυάστε τους τόνους σε ζευγάρια που θα συμπληρώνουν το ένα στο άλλο.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_24_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_25_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_27_gr" template="banner.phtml"}}





Εάν είστε λάτρης του φυσικού, μπορείτε να ακολουθήσετε μια γραμμή όπου η επιλογή σας θα είναι αυτή των ζεστών ή γήινων χρωμάτων, απλά μπορείτε να δώσετε μια νότα αντίθεσης με τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε. Μαξιλάρια βελούδινα, αλλά και σε φυσικά υφάσματα ή με ανάγλυφη ύφανση και σε χρώματα που εμπνέονται από τα στοιχεία της φύσης, νερό – φωτιά – λουλούδιαφυτά. Αφεθείτε στην υπερβολή και θα σας ανταμείψει με την αίσθηση της πολυτέλειας.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="positano_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="berber_beige_2" template="banner.phtml"}}





Κανένα όριο


Εκεί που οι προηγούμενες τάσεις διακόσμησης έθεταν όρια στις επιλογές σας, ο Μαξιμαλισμός λειτουργεί έξω από αυτά, κάμπτοντας τους κανόνες ξεφεύγει απ' τα καθιερωμένα με πρόθεση για φαντασία. Οι τοίχοι σε έντονες αποχρώσεις όπως το navy blue, το σκούρο πράσινο και αποχρώσεις του κόκκινου σας παροτρύνουν να φτιάξετε τον χώρο σας διασκεδαστικό και συναρπαστικό στον βαθμό που εσείς θέλετε. Αν τα έντονα χρώματα σας συναρπάζουν τώρα μπορείτε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας.


Τα μαξιλάρια στη διακόσμηση του σπιτιού


Ο Μαξιμαλισμός έχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική ποιότητα και αυτό επειδή αντλείται από τα πράγματα που αγαπάτε. Διακοσμήστε με γνώμονα την ισορροπία και την καλαισθησία σε μονοχρωμία ή πληθώρα από floral patterns. Οι συνδυασμοί αυτοί ζωντανεύουν τον χώρο, λειτουργώντας ευεργετικά στην διάθεσή σας. Έχει όμως και τα δικά του αγαπημένα αντικείμενα και τέτοια είναι τα μαξιλάρια - δεν πρέπει να λείπουν από κανένα Μαξιμαλιστικό σπίτι.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="ae_christian_lacroix" template="banner.phtml"}}

Source: Christian Lacroix





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="leticia_green" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="guam_aqua_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_39_gr" template="banner.phtml"}}





Συνδυάστε πολλά διαφορετικά σε σχέδια, χρώματα και υφές για να πετύχετε ακόμα περισσότερο την σωστή αισθητική και βάλτε πολλά, πολλά από αυτά σε καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβάτια, ακόμη και στο πάτωμα.


{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="ae_jungalow" template="banner.phtml"}}

Source: Jungalow


Είναι πρακτικά, δίνουν στυλ και ένα άνετο ύφος σε κάθε δωμάτιο. Ένα πολύτιμο tip για εσάς που θέλετε το απόλυτο αποτέλεσμα: επιλέξτε μαξιλάρια σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, ο συνδυασμός μικρών και μεγάλων μαξιλαριών δίνει περισσότερη έμφαση.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_41_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_42_gr" template="banner.phtml"}}







{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="zain_110X35_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_44_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="tropical_60x30_gr" template="banner.phtml"}}





Καναπές


Ο καναπές μοντέρνος ή κλασσικός χρειάζεται το κατάλληλο styling για να αναδειχθεί και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, η κυρίαρχη θέση που του αξίζει στο σαλόνι σας. Η διακόσμηση καναπέ με ριχτάρια συνδυάζετε εύκολα και μπορεί να απογειώσει την όλη αισθητική, αντανακλώντας ταυτόχρονα μια ελευθερία έκφρασης αφού έχουν συνδυαστεί με έντονα χρώματα και με εντυπωσιακά μοτίβα. Το καταφέρνετε αυτό δημιουργώντας επιστρώσεις, περίτεχνα διπλώνοντας τα υφάσματα και παιχνιδιάρικα τοποθετώντας τα αξεσουάρ, όπως ακριβώς τόσο λαμπερά μας δείχνουν οι φωτογραφίες προϊόντων.





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maar_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_47_gr" template="banner.phtml"}}





Έχοντας τοποθετήσει τα βασικά σας έπιπλα, όλα τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να βρίσκουν το μέρος τους μόλις αρχίσετε να προσθέτετε τις κουρτίνες, τα έργα τέχνης, τον επιτραπέζιο φωτισμό και τα χαλιά.


Επίσης, το μοτίβο μπορεί να παίξει κυριαρχικό ρόλο οπουδήποτε στο δωμάτιο, από το χαλί μέχρι τους τοίχους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε διακόσμηση στους τοίχους σας, προσθέτοντας ένα μακραμέ διακοσμητικό τοίχου ή ένα τολμηρό pattern σε ένα χαλί, σε ένα μόνο μέρος του δωματίου. Αλλά και να συνδυάσετε μερικά διαφορετικά μοτίβα στο χώρο σας για περισσότερη δυναμική. Καλύψτε την επιφάνεια του πατώματος σας με δύο ή περισσότερα χαλιά (layering). Το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκθαμβωτικό και ενεργητικό.



Source: Roomerve.com



{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="maximalistic_49_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="tyer_gr" template="banner.phtml"}}





{{widget type="MGS\Promobanners\Block\Widget\Banner" banner_id="macrame_gr" template="banner.phtml"}}





Σημαντικό είναι για την ατμόσφαιρα του χώρου σας, να συνδέεται όχι μόνο με το στυλ και το ρυθμό των αντικειμένων του, αλλά και με τη διάθεση της αναβίωσης στοιχείων από το παρελθόν, όπως και με τον τόνο που θέλετε να δώσετε. Ο Μαξιμαλισμός σας προκαλεί να στολίσετε και να διακοσμήσετε τον χώρο σας με τρόπο που θα αφυπνίσει τα συναισθήματά σας. Στην γενικότερη έννοιά του αποτελείτε από μια συλλογή αντικειμένων όπου κάθε ένα κουβαλάει μια ιστορία. Το όραμα που εσείς θα εκφράσετε αφηγείται αυτήν την ιστορία. .


Κάθε μέρος του σπιτιού σας μπορεί να αξιοποιηθεί εάν είστε προσωπικότητα που αναζητά μια μικρή περιπέτεια στη διακόσμηση και είναι έτοιμη να εξερευνήσει. Μην ξεχνάτε, οι αντίθετοι, απρόβλεπτοι συνδυασμοί είναι εκείνοι που εξασφαλίζουν την μοναδικότητα. Ασυνήθιστα σχεδιασμένα αξεσουάρ μπορούν να είναι εξίσου φωτεινά αστέρια σε έναν χώρο με στυλ και λειτουργικότητα. Έξυπνα αντικείμενα όπως ψάθινα καλάθια ή μια ψάθινη τσάντα αποθήκευσης μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση ενός Μαξιμαλιστικού χώρου!


Ανεξάρτητα από το πόσα διαφορετικά στυλ, στοιχεία ή μοτίβα θα συμπεριλάβετε, αν βρείτε το τρόπο να τα συνδέσετε το ένα στο άλλο, ο χώρος σας θα φαίνεται σαν να επικρατεί η «άναρχη» συνοχή που θα είναι δημιούργημα μια θαρραλέας ανατροπής κανόνων. Ένα αποτέλεσμα που θα σας δώσει την ευκαιρία να ζήσετε την εμπειρία της διακόσμησης εσωτερικού χώρου στο μέγιστο και που θα δώσει στο σπίτι σας τη συναρπαστική και εντυπωσιακή αλλαγή που αξίζει!






← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →