Ξεκινήστε την σεζόν με χρώμα στο σπίτι σας!

Ξεκινήστε την σεζόν με χρώμα στο σπίτι σας!

Νέα σεζόν, νέα ξεκινήματα, ώρα για αλλαγές! Καθώς διανύουμε την αρχή της καινούργιας σεζόν είναι ευκαιρία να δώσετε μια νότα ζωντάνιας στην καθημερινότητά σας και να ανανεώσετε τον χώρο σας με χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα. Εμείς έχουμε φροντίσει γι’ αυτό! Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία αλλά πολλά ζωντανά και έντονα χρώματα θα βρείτε στην αγαπημένη μας σειρά “Sweet 60s-70s”. Εμπνευσμένη από μια νοσταλγική εποχή, αυτή του ελληνικού κινηματογράφου και της Finos Films, ήρθε για να δώσει στον χώρο σας την ανανέωση που χρειάζεται για να ξεκινήσετε δυναμικά τη νέα σεζόν. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η διακόσμηση και τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση και την ψυχολογία - έτσι επιλέγοντας χρωματιστές πινελιές για τον χώρο σας όχι μόνο θα τον αναβαθμίσετε αισθητικά αλλά θα δώσετε και μια δυνατή ώθηση στην ψυχολογία σας.


 

Ξεκινήστε επιλέγοντας την χρωματική παλέτα που σας ενδιαφέρει! Τη φθινοπωρινή σεζόν θα κυριαρχήσουν και πάλι τα δυναμικά χρώματα: brown copper, chocolate, turquoise, blu pacific, lilac, λιλά very peri και μπεζ ginger. Κάντε επιλογές σε θερμούς τόνους σε μαξιλάρια, ριχτάρια και ράνερ τραπεζιού που θα τονώσουν την άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου σας. Αν θέλετε λοιπόν να ανανεώσετε το σπίτι σας αρχίστε από μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια πείτε ναι σε τολμηρά γεωμετρικά μοτίβα. Ναι ακριβώς, άλλη μια επιρροή που έρχεται από τα 60s είναι αυτή η retro αισθητική σε patterns και χρώματα που μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση του χώρου σας.


 


Ένας διαχρονικός αλλά βασικός κανόνας σχετικά με τα χρώματα είναι ο 60-30-10. Ναι σωστά ακούσατε, αγαπάμε τα χρώματα αλλά σκοπός είναι να τα εντάξουμε αρμονικά στον χώρο μας! Το 60% του χώρου σας θα πρέπει να αποτελείται από ένα κυρίως χρώμα το οποίο θα υπάρχει στις μεγαλύτερες επιφάνειες: τοίχους, κουρτίνες και καναπέδες. Το 30% ανήκει σε κάποιο δευτερεύον χρώμα το οποίο θα καλύψει μικρότερες επιφάνειες όπως ριχτάρια, κουβερτόρια και μικρότερα χαλιά. Τέλος κρατήστε το 10% για το χρώμα που θα δώσει τις τελικές πινελιές σε μαξιλάρια, πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα. Ακολουθώντας λοιπόν τον παραπάνω κανόνα μπορείτε να ενσωματώσετε τα χρώματα στον χώρο σας με τον πιο ισορροπημένο τρόπο. Βέβαια για τους τολμηρούς λάτρεις των χρωμάτων οι κανόνες είναι εδώ για να σπάνε! Αν πάλι είστε λάτρεις της μονοχρωμίας επιλέξτε ένα βασικό χρώμα και δώστε ένταση με τις διάφορες αποχρώσεις του.


 


Τη φετινή σεζόν δώστε χώρο στα χρώματα και στις αλλαγές, άλλωστε το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, ένας χώρος έμπνευσης, και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε με θετικά συναισθήματα τη φθινοπωρινή περίοδο από μια ανανέωση σε αυτόν! Δώστε χρώμα στην καθημερινότητά σας και δείτε τη διάθεση σας να αλλάζει!

← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →